Ingrediente:
- castraveti cornichon (mici)
- hrean
- catei de usturoi
- crengute de flori de marar uscate
- pentru 1 litru apa: 1 lingura de sare si 2 linguri de zahar
- putin cimbru uscat
- frunze de visin (optional)
- foi de dafin
- boabe de mustar
- boabe de piper
- o cescuta de otet
- conservant
Se indeasa castravetii in borcan unul langa altul fara sa ii rupem. Pe langa ei asezam usturoiul si hreanul taiat iar deasupra crengile de flori de marar.
Punem apa cu sarea si zaharul pe foc, apoi adaugam cimbrul, boabele de mustar si piper, frunzele de dafin si visin. Se fierbe pana cand se topesc zaharul si sarea. Dupa ce s-au topit se ia de pe foc si se adauga otetul si conservantul (la 10 kg de zeama am pus o lingura de conservant).
Se aseaza borcanul pe lame de cutit si se toarna zeama incet pana sus. Se acopera cu celofan si se leaga bine cu sfoara (nu trebuie sa intre aerul deloc) sau se inchide cu capac ermetic.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu