joi, 27 septembrie 2012

Muraturi asortate


Ingrediente:

- gogonele
- hrean
- telina cu tot cu frunze
- pepenasi verzi
- morcovi
- varza rosie
- conopida
- usturoi
- crengute cu flori de marar

- la 1 lintru de apa punem o lingura de sare
- foi dafin
- piper


            Se spala toate legumele (varza se taie in 4 iar conopida se rupe in buchetele) si se pun in borcan.  Pepenasii se pun intregi. Se curata usturoiul si se arunca peste legume. Frunzele de telina si crengutele de marar se pun deasupra. Se pune intr-un vas la fiert apa, sarea, piperul si foile de dafin si se amesteca din cand in cand sa se topeasca sarea. Se da in clocot si se iau de pe foc. Dupa ce s-a racit se adauga peste legume. Se poate adauga si fierbinte cu cutite sub borcan, in acest fel se fac mai repede. Se inchide borcanul ermetic sau se leaga cu celofan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu