miercuri, 27 martie 2013

Paine cu rosii


Ingrediente:

- 400 g faina
- o cana apa calduta
- 2 lingurite drojdie uscata sau 24 g drojdie proaspata
- o lingurita sare
- o lingurita zahar
- o lingura ulei
- 3 linguri pasta de tomate
- o lingura busuioc uscat
- 4 rosii cherry sau 2 linguri rosii uscate conservate in ulei

-un ou
- o lingura parmezan (optional)


Preparare:

Rosiile se toaca marunt si se amesteca cu pasta de rosii si apa calduta.
Se face o maia cu drojdia, zaharul, 2 lingurite apa calduta si 2 lingurite faina si se lasa 10 minute la crescut.
Faina se amesteca cu sarea, busuiocul, apoi cu maiaua, uleiul si rosiile. Se framanta cateva minute pana la obtinerea unui aluat elastic si nelipicios (daca este nevoie mai adaugati putina faina).
Se lasa la crescut circa 45 de minute.
Dupa ce si-a dublat volumul se mai framanta foarte putin, incet, ca sa iasa aerul din ea si se formeaza painici care se aseaza pe o tava unsa cu ulei. Le puteti baga direct in cuptor sau sa le mai lasati 10 minute sa creasca in tava. Se ung cu oul batut, se presara pe ele parmezan si se baga la cuptorul incins, 30-40 de minute.

Le puteti face picante adaugand pudra de chili sau le putei da o aroma de usturoi sau ceapa.
Deasemenea, puteti schimba busuiocul cu oregano, cimbru sau rozmarin.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu