marți, 14 august 2012

Ciorba algeriana




Ingrediente:

- 1 morcov
- o ceapa potrivita
- un catel usturoi (maricel)
- 2 cartofi potriviti
- 2-3 linguri de friq (asa se pronunta in romana) sau orez
- o mana de naut (pus la inmuiat in apa peste noapte)
- 1 lingurita rasa de chimen macinat
- 1 baton de scortisoara (merge si 1 lingrurita rasa, macinata)
- coriandru verde
- menta verde sau uscata
- 1 ardei iute mic
- 2 rosii mari
- 1-2 linguri pasta de tomate
- patrunjel
- sare, piper
- 2 linguri ulei de floarea soarelui


Preparare:

Friq-ul il gasesti la magazinele cu specific arabesc si arata cam asa...


Intr-un vas pui apa la fiert, 1-2 litrii depinzand de cata vrei sa faci. In oala in care faci ciorba calesti in ulei: ceapa, usturoiul si morcovul taiate cubulete sau date prin razatoare si cartofii taiati cuburi. Dupa ce s-au calit putin adaugi scortisoara, chimenul, pasta de tomate si rosiile taiate cuburi mici, menta si coriandru netocate (le legi intr-un buchet si le scoti dupa ce adaugi apa), sare si piper.
Apoi adaugi apa clocotita, friq-ul spalat, nautul si ardeiul iute taiat foarte marunt. Dupa ce s-au fiert adaugi patrunjelul taiat marunt.



Asta este reteta originala din Algeria dar mie imi place fara menta si coriandru.
Sper sa va placa! :)

***

Cam asa arata cateva din condimentele pe care le-am primit de la sora mea recent venita din Algeria...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu