duminică, 6 ianuarie 2013

Cornulete cu rahat



Ingrediente:

- 200 g unt sau margarina pt prajituri
- un cub mic drojdie
- un ou
- 2 linguri smantana
- 4 linguri zahar
- un praf de sare
- 2 plicuri zahar vanilat
- coaja de portocala si lamaie
- faina cat cuprinde


- rahat*
- zahar pudra pentru decor


Preparare:

Se amesteca toate ingredientele, apoi faina treptat (cca.500 g) si se framanta pana nu se mai lipeste coca de maini.
Se rupe coca in mai multe parti, se intinde cu facaletul pe masa tapetata cu faina, se taie, se umple cu rahat si se ruleaza.
Se aseaza cornuletele pe o tava unsa cu unt si se da la cuptor cca. 20 de minute (ultimele 5 minute am urcat tava sus de tot). Se cerne zahar pudra deasupra.


* rahat - in english is Turkish delight

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu