- 1-2 avocado curatati de coaja si sambure
- o rosie potrivita
- o ceapa mica
- 1 catel de usturoi
- un ardei iute mic
- putin patrunjel
- o lingura zeama de limeta
- putina sare
Preparare:
Se face un piure cu furculita din avocado si zeama de limeta sau lamaie.
Se adauga celelalte ingrediente tocate foarte marunt.
Se potriveste de sare.
***
Avocado bine copt trebuie sa fie un pic moale, al meu (ales de diversi oameni ai casei, nu de mine :P ) era cam tare asa ca l-am lasat cuburi si am devorat salata cu tortilla.
Fructele de avocado sunt foarte valoroase prin continutul bogat in vitaminele A, B, C, E (reprezinta unul dintre cei mai puternici antioxidanti si neutralizeaza efectele radicalilor liberi), in vitamina K, in acid folic dar reprezinta si o buna sursa de fibre alimentare.
Circa 75% din caloriile unui avocado provin din grasimi, majoritatea dintre ele fiind monosaturate. Spre deosebire de banane, avocado are cu 60% mai mult potasiu. Reprezinta unul din fructele cu cel mai ridicat continut in fibre - 75% fibre insolubile si 25% fibre solubile.
Avocado contine acid oleic, acid care se regaseste si in uleiul de masline. Acest acid are rolul de a controla nivelul colesterolului.
In cazul utilizarii balsamului cu ulei de avocado, firul de par va beneficia de refacerea stratului lipidic.
Avocado ajuta la intarzierea sclerozei osoase, prezinta proprietati anticancerigene, ajuta la tulburarile digestive, inlatuta respiratia urat mirositoate, ajuta la hranirea pielii, influenteaza absorbtia carotenoidelor din alimente ce joaca rolul unor pigmenti antioxidanti utili in prevenirea bolilor oculare, in cancere si in protectia pielii contra radiatiilor ultraviolete.
Acizii grasi mononesaturati din avocado iau parte la prevenirea bolilor cardio-vasculare. Avocado este recunoscut pentru proprietatile sale de scadere a nivelului colesterolului si glicemiei, pentru proprietatile antioxidante, de protejare a ficatului si antiinflamatoare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu