joi, 22 noiembrie 2012

Piept de pui la tigaie




Ingrediente pentru 2 portii:

- un piept de pui fara piele si oase
- 2 cepe mari
- 2-3 ardei grasi
- 2 catei mari de usturoi taiati felii
- 2 felii de ghimbir dat prin razatoare pe partea cu gauri mici
- o lingura pasta de tomate/bulion
- o lingurita chimen macinat
- o lingura zeama de lamaie
- 50 gr unt
- 2 linguri ulei
- sare
- piper


Preparare:

Ceapa si ardeiul se taie julienne si se calesc la foc potrivit in unt si ulei incins impreuna cu usturoiul si ghimbirul pana devin transparente.
Se adauga pieptul de pui taiat bucatele si se caleste si el putin.
Apoi se adauga putina apa si zeama de lamaie si se lasa la fiert cu capac cca. 10 minute.
Se adauga pasta de ardei, bulionul, chimenul, sarea si piperul. Se mai fierb cca. 5 minute.

Vegetarienii pot inlocui carnea cu ciuperci taiate felii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu