Ingrediente:
- cca. 2 linguri icre
- cca. 5 linguri gris
- ulei de floarea soarelui
- zeama de la o lamaie mare
- cca. 3 lingurite apa
- sare
- o ceapa mica (optional)
Preparare:
Se fierbe grisul in apa pana se ingroasa. Se raceste intr-un vas cu apa rece iar din cand in cand se amesteca sa nu se formeze coaja.
Icrele curatate de pielite se bat cu o furcutila si se amesteca bine cu grisul rece si putina sare.
Se adauga putin ulei si se amesteca, apoi se pune o lingurita zeama de lamaie si o lingurita apa rece si se amesteca. Putem amesteca cu o lingura de lemn sau cu mixerul la viteza mica. Apoi adaugam treptat putin cate putin ulei, zeama de lamaie si apa.
Cand lingura sta in picioare inseamna ca e gata.
Se toaca ceapa foarte marunt si se adauga in salata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu