duminică, 13 ianuarie 2013

Ficatei cu mere




Ingrediente pt 2 portii:

- 1 kg ficatei de pui
- 2-3 cepe mari
- 4 catei mari de usturoi
- 2 buc. ardei gras
- 1-2 mere (cu sau fara coaja)
- o lingura bulion
- o lingura pasta de ardei capia rosu sau o lingura de boia
- 2 linguri zeama de lamaie
- cca. 100 ml ulei de floarea soarelui
- sare si piper dupa gust




Preparare:

Se calesc cepele taiate julienne sau solzisori in uleiul incins impreuna cu usturoiul si ardeii pana devin transparente.
Ficateii se spala si se adauga si ei amestecandu-se des.
Cand sunt aproape gata se adauga merele taiate cuburi nici prea mari nici prea mici, zeama de lamaie, bulionul, pasta de ardei, sarea si piperul dupa gust. Se mai lasa cateva minute pana sunt gata si merele. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu