Ingrediente:
blat:
- 8 oua
- 8 linguri faina
- 8 linguri zahar
- 4 plicuri zahar vanilat
- coaja de lamaie
sirop:
- 1 litru apa
- zahar
- coaja de lamaie
- zahar vanilat
- esenta de rom sau de migdale (optional)
crema de ciocolata:
- 2 oua
- 4-5 linguri de cacao
- 140 g zahar
- un pachet unt
- 3 linguri lapte
Preparare:
Blat:
Daca vreti un tort mai mic puteti pune cate 6 linguri de faina si zahar si 6 oua.
Albusurile separate de galbenus se bat spuma tare. Se adauga peste ele zaharul si zaharul vanilat si se bat iar spuma tare. Se adauga si galbenusurile si se amesteca prin rasturnare.
Se adauga faina in ploaie si se amesteca bine.
Se unge bine forma de tort inalta (sau o cratita) cu unt sau margarina pt prajituri si se tapeteaza cu faina.
Se toarna compozitia in forma si se da la cuptor la foc potrivit 25-30 de minute pana trece testul scobitorii.
Se lasa la racit, se poate lasa peste noapte (siropul si crema se fac dupa ce s-a racit).
Sirop: Se pune la fiert apa potrivita de zahar cu coaja de lamaie si zaharul vanilat. Se fierb pana se topeste zaharul, nu mai mult. Se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se adauga esenta de rom sau de migdale.
Crema: Intr-un vas se amesteca ouale intregi cu zaharul si laptele si se aseaza peste o cratita cu apa fierbinte. Se amesteca incontinuu, pe foc, in bain marie pana se topeste zaharul.Se adauga cacaoa apoi untul treptat.
Se amesteca pana se incorporeaza toate ingredientele apoi se ia de pe foc
Se taie blatul cu un cutit bine ascutit cu varful lung in 3 straturi si se aseaza pe un platou.
Fiecare strat se insiropeaza si se imbraca in crema de ciocolata.
La final se acopera tot cu crema.
Il putem orna cu nuci sau sa scriem pe el cu frisca.
Se da la frigider pentru cateva ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu