luni, 28 ianuarie 2013

Mancare de linte


Ingrediente:

- 500 gr linte
- un morcov
- o ceapa mare
- un ardei gras
- 2-3 catei de usturoi
- marar
- bulion sau suc de sorii
- ulei de floarea soarelui
- o lingura zahar (optional)
- o lingurita chimen macinat
- sare si piper


Preparare:

Se pune lintea intr-un vas cu apa 4-5 ore sau peste noapte.
Se calesc in ulei, ceapa, usturoiul, ardeiul si morcovul pana devin transparente.
Peste ele se adauga lintea si putina apa sau supa cat sa acopere lintea.
Dupa ce au fiert se adauga bulionul si se condimenteaza. Se mai lasa cateva minute la fiert.
Mararul tocat se adauga dupa ce luam mancarea de pe foc.


***

Lintea este bogata in moliben, un metal care face parte din structura unor enzime folositoare organismului uman. Molibdenul arde grasimile sanguine, ajuta la formarea hemoglobinei sau imbunatateste metabolismul celular. Lintea mai contine acid folic, fibre, mangan, fier, fosfor, proteine, cupru, potasiu, vitamina B1, etc.
Lintea ajuta la scaderea colesterolului si controleaza nivelul zaharului in sange, previne aparitia afectiunilor inimii, sporeste nivelul de energie al organismului si creste rezistenta fizica la efort, etc.

Sursa: www.dietetik.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu