joi, 27 septembrie 2012

Castraveti (reteta bulgareasca)

Ingrediente:

- castraveti cornichon
- felii de ceapa
- morcov rondele (optional)
- boabe de piper
- boabe de mustar
- foi de dafin
- usturoi
- crengute cu flori de marar


pt un borcan de 800 de grame:
- aproximativ un deget de otet (pus in borcan cu castravetii in interior)
- o lingurita sare
- o lingura zahar


             Se spala castravetii si se pun in borcane de 800 de grame. Pe langa ei se pun celelalte ingrediente. Se pune otetul, sarea si zaharul peste ei apoi se toarna apa pana sus (sa fie acoperiti dar sa nu atinga capacul) si se inchide ermetic cu capac. Se fierbe in bain-marie (cu ziar/hartie sub si intre borcane pentru a prevenii spargerea lor) pana isi schimba putin culoarea inspre galben-verzui. Se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert, daca se scot fierbinti se vor sparge.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu