vineri, 28 decembrie 2012

Sarmale


Ingrediente:

- 1 kg carne tocata de porc si/sau vita
- o cana orez
- 5  ceape mari
- slanina (optional)
- 4 linguri pasta de tomate
- boabe de piper
- cateva fire de cimbru
- foi de dafin
- foi mari de varza murata


Preparare:

Carnea tocata se amesteca cu orezul si ceapa tocata marunt sau se dau toate prin masina de tocat, mai ales daca aveti carne macra.
Ca sa nu se lipeasca sarmalele, pe fundul oalei se pune salanina tocata marunt si putina varza tocata si ea marunt, daca nu puneti slanina puteti pune putin ulei sau kaizer, sau puteti lasa doar varza.
Se impaturesc sarmalele si se pun una langa alta in oala. Deasupra se pune piperul, cimbrul, foile de dafin, pasta de tomate si apa pana sunt acoperite toate sarmalele.
Se pun la fiert cu capac la foc mare pana incep sa fiarba, apoi la foc mic cca. o ora. Cand sunt aproape gata se baga la cuptor fara capac pana se rumenesc bine (aprox. o ora).
Sunt bune cu mamaliga si smantana.  :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu