joi, 7 martie 2013

Mucenici moldovenesti


Ingrediente:

- 1 kg faina
- 3 oua
- 150 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 450 ml lapte
- 50 g drojdie proaspata sau 2 plicuri drojdie uscata
- 50 ml ulei
- coaja de lamaie
- esenta de vanilie (optional)
- 1/2 lingurita sare

sirop:
- 200 ml apa
- 100 g zahar
- coaja de lamaie
- coaja de portocala

decor:
- miere
- miez de nuca


Preparare:

Se face o maia din drojdie, putin lapte, putin zahar si putina faina si se lasa 10 minute la crescut.
Intr-un castron mare, peste faina, se adauga maiaua, ouale batute usor cu furculita impreuna cu zaharul si sarea, coaja de lamaie si esenta (daca puneti). Se amesteca bine adaugandu-se laptele treptat. Apoi se adauga uleiul treptat in timp ce framantam. Va iesi o coca elastica care nu se lipeste de maini.
Se lasa cca. o ora la crescut in vasul uns cu ulei.

Intre timp se face siropul pe foc, se amesteca toate ingredientele pana se topeste zaharul. Se lasa la racit.

Dupa ce a crescut coca se rupe in bucatele cat de mari sau mici doriti, se ruleaza si se fac optulete.
Se pun intr-o tava cu foaie de copt si se lasa la crescut 15 minute.
Se ung cu ou si se dau la cuptorul incins cca. 20 de minute pana trece testul scobitorii.
Se lasa la racit.
Cand mai sunt un pic caldute se insiropeaza cu siropul putin cald si se lasa 10 minute sa absoarba siropul. Apoi, se ung cu miere si se decoreaza cu nuci pisate.


Sursa: www.jamilacuisine.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu