marți, 26 martie 2013

Tocanita de soia


Ingrediente:

- 200 g soia cuburi
- 2-3 cartofi
- 2 cepe
- un ardei gras
- un morcov
- o radacina mica de patrunjel
- o radacina mica de pastarnac

- 3-4 catei mari de usturoi
- 2-3 linguri suc de rosii
- 2-3 foi de dafin
- patrunjel
- ulei
- sare
-piper


Preparare:

Intr-un vas se pune la fiert soia, in apa (cca. 1 litru, sa acopere soia). Se fierbe cca. 3 minute.
Ceapa, ardeiul, morcovul, radacina de pastarnac si cea de patrunjel se toaca marunt si se calesc in ulei.
Dupa ce ceapa a devenit translucida se adauga cartofii taiati cuburi si soia impreuna cu apa in care a fiert si se fierb cu capac cca.20 minute (daca nu doriti mult sos puneti doar 400 ml de apa).
Usturoiul se piseaza si se amesteca cu sucul de rosii impreuna cu 2 linguri din zeama din mancare.
Dupa ce au fiert (cartofii si soia) se adauga foile de dafin, usturoiul, sare si piper dupa gust. Se mai lasa la fiert 5 minute iar la final se adauga patrunjelul tocat marunt.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu