luni, 25 martie 2013

Peste la cuptor


Ingrediente:

- cod sau alt tip de peste
- o ceapa
- un ardei capia sau gras
- o lamaie
- 2-3 foi dafin
- frunze varza (optional)
- o capatana mica de usturoi
- 3-4 linguri suc de rosii
- 1/2 lingurita ienibahar pudra
- o lingurita cimbru uscat
- sare
- piper
- ulei de floarea soarelui


Preparare:

Pestele se curata, se spala si se condimenteaza cu sare si piper.
Ceapa, ardeiul si varza se toaca julienne si se pun intr-o tava unsa cu ulei.
Peste ele se aseaza pestele, foile de dafin si 100-200 ml apa. Pestele il ungem cu ulei si adaugam peste el ienibaharul, cimbrul, felii de lamaie si putina zeama de lamaie. Se da la cuptor cca. o ora. Dupa prima jumatate de ora se adauga usturoiul pisat amestecat cu sucul de rosii, putina sare si putina apa daca sucul de rosii este gros (puteti folosi rosii sau o lingura de bulion diluat cu apa).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu