Ingrediente:
- 4 oua la temperatura camerei
- 500 ml lapte
- 1 pachet unt topit
- 300 g zahar
- 50 gr drojdie proaspata
- 1 kg faina
- 3 plicuri zahar vanilat
- coaja rasa de lamaie
- o lingurita sare
- o cana miez de nuca
- 2 linguri cacao
In bucatarie trebuie sa fie cald ca sa creasca coca mai repede iar ingredientele nu trebuie sa fie foarte calde ci un pic caldute.
Preparare:
Se cerne faina intr-un lighenas sau castron mare. In centrul fainii sau in alt vas mic se face maiaua din drojdie, putina faina, putin zahar si putin lapte caldut. Se lasa la crescut aprox. 10 minute.
Intre timp separam galbenusurile de albururi iar albusurile le punem 2 intr-un vas iar celelalte 2 le vom amesteca cu nuca. Se amesteca intr-un vas galbenusurile cu zaharul, un praf de sare, cojile de lamaie si 2 plicuri zahar vanilat (poti pune si esenta de rom sau de vanilie). Se adauga peste ele 2 albusuri batute spuma tare si se incorporeaza incet.
Dupa ce a crescut maiaua se toarna in faina impreuna cu galbenusurile si se amesteca bine.
Peste ele se adauga treptat laptele caldut si se amesteca pana se incorporeaza si el.
Apoi incepem sa framantam aducand marginile sper interior apasand cu pumnul. Se adauga untul topit rece (poate fi un pic caldut) cate o lingurita repetandu-se timp de aprox. o ora framantatul.
Se lasa la crescut intre o ora si o ora si jumatate.
Celelalte 2 albusuri se bat si ele spuma tare impreuna cu o lingura de zahar si un plic de zahar vanilat.
Peste ele se adauga cacaoa si nucile si se amesteca bine.
Dupa ce a crescut coca se imparte in 2 pe masa unsa cu unt sau margarina pt prajituri.
Se intinde coca cu mana, se umple cu amestecul de nuci si se ruleaza.
Se pun in forme unse bine cu margarina pt prajituri si tapetate cu faina, se ung cu galbenus de ou si se presara putin zahar deasupra.
Se coc aprox. 40 de minute.
Se lasa cateva minute in tava dupa ce le-ati scos.
Se lasa cateva minute in tava dupa ce le-ati scos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu