Din toate retetele de varza murata pe care le-a tot incercat mama asta este cea mai reusita.
Varza nu se inmoaie si nu se strica!
De aceea o impartasesc cu voi :)
Ingrediente:
Varza nu se inmoaie si nu se strica!
De aceea o impartasesc cu voi :)
Ingrediente:
- 12 verze (de marimea butoiului de 60 de litri)
- sare de muraturi neiodata
- hrean (optional)
- bete cu flori de marar
Preparare:
Se taie cotorul verzelor cu cutitul in 4 si se aseaza in butoi, 3 verze sa incapa pe fundul butoiului si sferturi intre ele. Hreanul se pune ca sa nu se inmoaie varza, se taie si se aseaza printre verze.
Mararul se pune deasupra in X in asa fel incat sa tina verzele sa nu se ridice.
Saramura se face dintr-o lingura de sare la un litru de apa, se amesteca pana se topeste sarea (foarte important!). Se toarna peste varza pana o acopera.
A doua zi mai pui saramura fiindca va scadea si incepi sa sufli in varza timp de o saptamana in fiecare zi.
Daca nu aveti butoi de 60 de litri se taie varza in 4 sau felii si se freaca cu sare, apoi se pune in borcan si se umple cu aceeasi saramura. Se acopera cu bete de marar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu