joi, 6 decembrie 2012

Mujdei rosu


Ingrediente:

- usturoi
- o rosie mare sau suc de rosii
- sare dupa gust
- putin ulei de masline (optional)


Se curata usturoiul si se piseaza. Se adauga sarea si rosia decojita si pasata sau sucul de rosii.


***

Usturoiul este cea mai studiata planta medicinala, fiind considerat un medicament minune datorita proprietatiilor sale nutritive si curative, demonstrate dealungul mileniilor.
Usturoiul are in compozitie ulei eretic ce contine compusi pe baza de sulf. Usturoiul are si un continut ridicat de glucide, protide, lipide, vitamine din complexul B, precum si de vitamine C si E, fosfor, calciu, potasiu, sodiu, mangan, cupru, sulf, fier, arsenic, siliciu, iod si zinc.
Usturoiul previne gripa, hipertensiunea arteriala, problemele digestive si ale bronsitei cronice, diareea, reumatismul, guta, tusea convulsiva, astmul, oboseala; fluidizeaza circulatia sanguina fiind util in combaterea varicelor, hemoroizilor si tulburarilor circulatorii.
Usturoiul este utilizat in combaterea unor bacterii sau ciuperci ale tractului digestiv, avand si proprietati antiseptice intestinale si pulmonare.
Pentru uz extern, usturoiul se foloseste la vindecarea ranilor, trateaza negi, bataturi, scabia, ulcere, infectii si inflamatii provocate de muscaturi de insecte, ajuta la resorbirea chisturilor, cheagurilor de sange si ciupercilor de pe talpa piciorului.


Pentru mai multe detalii si remedii naturiste prin consumul de usturoi click aici.

Sursa: www.codrosu.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu