sâmbătă, 22 decembrie 2012

Sarlota


Ingrediente:

- 1 litru lapte rece
- 4 linguri faina
- 8 linguri zahar
- 2 linguri cacao
- nuci sau frisca



Preparare:

Se amesteca zaharul, faina si cacao, apoi se adauga laptele treptat.
Se pune compozitia la fiert domol amestecand incontinuu.
Se fierbe pana capata consistenta unei creme.
Se toarna in cupe clatite cu apa rece si se orneaza cu nuci sau frisca.
Se serveste rece.



***

Boabele de cacao se numara printre cele mai bogate surse de flavonoide, atat de valoroase pentru proprietatiile lor puternic antioxidante, care diminueaza riscul de aparitie a diabetului zaharat, a bolilor de inimia, sau a accidentului vascular cerebral, incetinind in acelasi timp procesul de imbatranire al organismului; regleaza tensiunea arteriala; lupta impotriva cancerului; stimuleaza eliberarea de endorfina si de serotonina, formoni ai fericirii.
Cacaoa este un remediu natural perfect pentru repararea pielii.


Sursa: www.doarnatural.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu