Ingrediente:
- 500 gr fasole boabe
- carnati
- 2 cepe
- 2 ardei grasi
- 2 linguri pasta de tomate sau 3-4 rosii
- foi de dafin
- piper boabe
- marar
- ulei
- sare
Preparare:
Se spala fasolea si se fierbe in 2-3 ape.
Intr-o cratita se prajesc carnatii. Dupa ce s-au scos se calesc in acel ulei cepele cu ardeii.
Se adauga fasolea si putina apa din cea in care au fiert. Se lasa la fiert cateva minute.
Se adauga foile de dafin, piperul, cumbrul si pasta de tomate sau rosiile decojite si taiate bucati.
Se fierb si ele.
Se potriveste de sare iar la final adaugam mararul tocat marunt si carnatii.
Merge de minune cu un pepenas murat! :)
***
Fasolea alba este bogata in antioxidanti si contine cantitati importante de molibden implicat in procesul de detoxifiere. Fasolea este o sursa importanta de fibre si proteine; are un indice glicemic scazut si contine magneziu, acid folic, fier.
Fasolea alba are putine calorii, ajuta la reglarea depozitelor de grasime din organism si la detoxifierea organismului, previne constipatia, previne tulburarile digestive, scade riscul de aparitie al bolilor cardiovasculare si a diabetului, previne aparitia ridurilor si imbatranirea prematura a pielii, etc.
Sursa: www.sfatulmedicului.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu